Elektrikli Radyatör Nedir, Ne İşe Yarar?

Elektrikli radyatörler, bulunduğu ortamı elektrik yoluyla ısıtan ısıtıcı sistemleridir. Pratik yapısı ve ekonomik olması nedeniyle yaygın olarak tercih edilmektedir. Kullanımının kolay olması nedeniyle yardımcı ısıtıcı veya ana ısıtıcı olarak tercih edilen elektrikli radyatör seyyar özelliktedir.

Elektrikli Radyatör Nedir?

Elektrikli radyatörler, ortamı elektrik yoluyla ısıtır. Yüksek ısı derecelerine ulaşan elektrikli radyatörler ısısını uzun süre koruyabilir. İstenilen alana kolaylıkla taşınabilen elektrikli radyatörlerin ısıtma sistemlerine göre farklı seçenekleri bulunur. Elektrikli radyatör çeşitleri ekonomik ve uygun maliyetlidir.

Elektrikli radyatörler genellikle bölgesel alanlarda ısınma amacıyla tercih edilmektedir. Küçük alanlarda, iş yerlerinde veya evin farklı alanlarında ortamı ısıtması amacıyla elektrikli radyatör tercih edilmektedir.

Elektrikli radyatör, diğer radyatörler tiplerine göre daha hızlı ısınır. Bu nedenle elektrikli radyatörler evin farklı alanlarında kullanılmaktadır. Ayrıca, tüm evi ısıtmak yerine bölgesel olarak ısınmak istiyorsanız elektrikli radyatör kullanabilirsiniz.

Elektrikli ısıtıcıları, ayakları sayesinde rahatlıkla istediğiniz alana taşıyabilirsiniz. Hem duvara monte edebilir hem de bağlantı kurmadan kullanabilirsiniz. Elektrikli radyatörlerin bu özelliği ile evde, işte, ofiste veya ihtiyaç duyulan her alanda rahatlıkla kullanımı mümkündür.

Elektrikli Radyatör Çeşitleri Nelerdir?

Elektrikli radyatörlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Elektrikli radyatör çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

Elektrikli Yağlı Radyatörler

Elektrikli yağlı radyatörlerin görüntüsü kalorifer peteğine benzer yapıdadır. Elektrikli radyatörlerin iç kısımlarında ısıyı korumak amacıyla yağ kullanılmaktadır. Yağlı radyatör, ısıtmayı sistem içerisinde gezen yağ sayesinde gerçekleştirmektedir. Elektrikli yağlı radyatör, ısı enerjisini uzun süre koruyarak ortamın uzun süre sıcak kalmasını sağlar.

Elektrikli Havlupanlar

Havlupanlar, banyo, mutfak ve mekanların farklı alanlarında ısı ihtiyacını karşılamak ve çamaşır kurutmak amacıyla tercih edilen ısıtma sistemleridir. Havlupanlar, ısı ihtiyacını karşılamanın yanı sıra bulunduğu ortama estetik bir görüntü de sağlamaktadır.

Elektrikli havlupanlar çevreyi ısıtmak için elektrik kullanan ısıtıcı türleridir. Elektrikli havlupanlar da pratik ve rahat kullanımı ile yaygın olarak tercih edilmektedir. Farklı renk ve modellerde üretilebilmektedir.  Kurulumu kolaydır, pratik ve ekonomiktir.

Elektrikli Radyatör Kullanımının Avantajları

Elektrikli radyatörlerin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Elektrikli radyatörlerin kurulumu kolaydır. Bacaya gerek olmadığı için kolay bir şekilde kurulur.
  • Elektrikli ısıtıcılar, ayakları sayesinde istenilen alana rahatlıkla taşınabilir.
  • Elektriği verimli kullanır ve alanı kısa sürede eşit derecede ısıtır.
  • Radyatör tarafından kullanılan enerjinin tamamı ısıya dönüştürülür. %100 verimle çalışmaktadır.
  • Düşük maliyetli ısınma sağlar.
  • Klasik radyatörlere göre çok daha hızlı ısınır ve bulunduğu ortamı uzun süre ısıtır.
  • Hareketli bir parça olmadığı için arıza olma ihtimali daha düşüktür.
  • Periyodik bakıma ihtiyaç duymaz. Böylelikle yıllık bakım maliyeti yoktur.
  • Karbon izinizi azaltarak enerji verimliliği sağlar.
Elektrikli Radyatörler Nasıl Çalışır?

Elektrikli radyatörler, sistemden elektrik gönderirken ısınan ve genişleyen termodinamik sıvıya sahiptir. Akışkan genişledikçe ısı verir. Bu ısı radyatörün yüzeyinde hissedilmesi durumunda odadaki hava ısınmış olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir